O nama

prijamni_ured

Osposobljavanje kandidata za vozače je djelatnost koja se obavlja u općem interesu, a pretpostavlja jedinstveni nastavni proces koji se provodi prema propisanom programu.

Program obuhvaća nastavne predmete:

  • Prometni propisi i sigurnosna pravila (PPSP)
  • Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći (PPP)
  • Upravljanje vozilom (UV).
autostop-zgrada-crvena1 autostop-zgrada-crvena2
poligon_CK ucionica_CK_2014

Autoškola AUTO-STOP prva je privatna autoškola u Republici Hrvatskoj od 1990. godine.

auto-stop-yugo

Vlasnik i direktor autoškole je gosp. Ivan Posavec koji posjeduje ogromno 40 godišnje iskustvo u struci. Po zanimanju diplomirani inženjer cestovnog prometa sa završenim pedagoško-psihološkim usmjerenjem na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a svojedobno je radio kao vozač motornih vozila A,B,C, D i E kategorije, instruktor vožnje i ovlašteni ispitivač 10 godina svih tih kategorija, inspektor cestovnog prometa, sudski vještak te sudjelovao na raznim stručnim simpozijima i seminarima vezanim uz unapređenje prometne struke te sigurnosti u cestovnom prometu Republike Hrvatskecentar POSAVEC_1.

Autoškola AUTO-STOP u Čakovcu provodi osposobljavanje kandidata za vozače iz nastavnih predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila te Upravljanje vozilom dok iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći nastavu provodi Poliklinika Medikol.

Nastava iz prometnih propisa i sigurnosnih pravila u autoškoli AUTO-STOP obavlja se pomoću LCD projektora s time da se koristi i nekoliko posebnih programa s mogućnošću kompjuterskog simuliranja prometnih situacija u svim prometnim uvjetima.

Poligon ČakovecU autoškoli AUTO-STOP trenutno se raspolaže s vlastitim prometnim vježbalištem te suvremeno opremljenom učionicom

Prije početka osposobljavanja kandidati za vozače dužni su podvrgnuti se zdravstvenom pregledu za vozače u Poliklinici Medikol (040/638-507) ili u Županijskoj bolnici Čakovec.

Osoba može pristupiti osposobljavanju za vozača vozila određene kategorije :

  • najranije 6 mjeseci prije nego što osoba navrši godine propisane za izdavanje vozačke dozvole za upravljanje vozilom te kategorije ( „B“ kategorija – 17 godina i 6 mjeseci)
  • ako ima valjano uvjerenje o tjelesnoj i duševnoj sposobnosti za upravljanje vozilom te kategorije

Comments are closed