Djeca u prometu kao pješaci i putnici

Tvrtka AUTO-STOP d.o.o. iz Čakovca već nekoliko godina zaredom obavlja na razne načine preventivne aktivnosti koji su usmjereni na povećanje sigurnosti kako djece tako i drugih sudionika u cestovnom prometu na području Republike Hrvatske.
Projekt „Djeca u prometu  kao pješaci i putnici“ autora mag.ing. Dine Posavca već se nekoliko godina provodi na području gradova Čakovca, Preloga, Varaždina i Zagreba u kojem su uključeni dječji vrtići – odgojitelji odnosno djeca predškolske dobi te ima pozitivno mišljenje nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Cilj projekta je sustavno i kontinuirano educirati djecu predškolske dobi u dječjim vrtićima pomoću preventivno-edukativnih materijala: knjižice i bojanke „Djeca u prometu kao pješaci i putnici“ te didaktičkih igara kako bi prevenirali i zaštitili ih od mogućih opasnosti i stradavanja u cestovnom prometu.
Na temelju Javnog poziva iz područja sigurnosti cestovnog prometa za 2017. godinu, radna skupina Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske prihvatila je projekt „Djeca u prometu kao pješaci i putnici“. Navedenim projektom obuhvaćene su 4 županije (Međimurska – Čakovec, Prelog, Mursko Središće, Nedelišće; Varaždinska – Varaždin, Novi Marof, Ludbreg, Ivanec, Varaždinske Toplice, Lepoglava; Dubrovačko-neretvanska – Dubrovnik, Ploče, Metković, Opuzen, Korčula i grad Zagreb) s područja Republike Hrvatske odnosno 10.000 djece predškolske dobi.

Podjela edukativnih materijala ministra unutarnjih poslova gosp. Davora Božinovića i Glavnog ravnatelja policije gosp. Nikole Miline, HNK Zagreb 2017.

Prijam i pozitivna mišljenja nadležnih institucija

Ured predsjednice Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar Kitarović – Pantovčak, 2018.

Razgovor sa predsjednikom Republike Hrvatske – Pantovčak 13.12.2008.

 

Prijam kod predsjednika Republike Hrvatske lipanj 2010.

European Transport Safety Council (ETSC) – gosp. Antonio Avenoso i dr.sc. Damir Škaro, Bruxelles, 2018.

Institut der regionen europas (IRE) – Prof.dr. Franz Schausberger, Salzburg 2010.

Podijeljene knjižice u gradu Krku svim predškolarcima 2010 godine

 

Ptuj – Kurentovanje 50. godišnjica – prijam kod župana dr.Čelana

 

 

Prezentacija Maribor

 

Comments are closed