Djeca u prometu

Projekt “Djeca u prometu kao pješaci i putnici” započeo je u veljači 2009. godine na području grada Čakovca ,gdje su obuhvaćeni svi dječji vrtići. Budući da se radi o veoma složenoj i kompleksnoj temi sigurnosti djece u cestovnom prometu, prije svega krenulo se na edukaciju odgojitelja, da ih se poduči u metodi rada sa djecom predškolske dobi uz prof.dr. Franka Rotima i mr.sc.Tome Kišića, psihologa na temu „Stručno-sigurnosni aspekti programa prometnog odgoja i njegova primjerenost uzrastu predškolske djece“ koji su ujedno i recezenti cijelog projekta.Pješaci i putnici - bojanka dj_u_promCilj projekta je dugoročan sustavni pristup na način da odgojitelji daju sve veći značaj prometnom odgoju ali i da se putem djece, roditelji upozore, na svjesno i odgovorno ponašanje u cestovnom prometu. Preventivno-edukacijski materijali sastoje se od knjižice „Djeca u prometu kao pješaci i putnici“, te raznih igara koje iz nje proizlaze; bojanke, igre slagalica (puzzle), igre pamćenja (memory), igre pokrivaljke, igre karata te društvene igre “Od kuće do vrtića“, recenzirane od eminentnih eksperata; prof.dr. Franka Rotima , mr.sc.Tome Kišića, dipl.psihologa

Razgovor sa predsjednikom Republike Hrvatske – Pantovčak 13.12.2008.

mesic1 mesic2

Prijam kod predsjednika Republike Hrvatske lipanj 2010.

Prezentacija projekta

Prezentacija Salzburg – Prof.dr.Franz Schausberger (IRE)

SONY DSC SONY DSC

Budući da Republika Hrvatska polako pristupa u članstvo Europske Unije, potpora zemalja članica je veoma važna. Tako je prof.dr. Franz Schausberger iz IRE (Institut der regionen europas) Salzburg, pismeno podržao ovaj projekt u ožujku 2010. godine te ga preporučio ostalim regijama u Europi.

Podijeljene knjižice u gradu Krku svim predškolarcima 2010 godine

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Također sa početkom nove “vrtićke” 2009/10. godine grad Prelog i grad Krk započeli su sa provedbom spomenutog projekta prema modelu grada Čakovca.

 Kako sigurnost djece u cestovnom prometu ne poznaje granice, prezentacija je bila obavljena i u Republici Sloveniji, gradovima Ptuju i Mariboru 2009.godine uz prisustvo čelnih ljudi koji obnašaju razne funkcije u lokalnim upravama i samoupravama. Izvrsna suradnja sa gradom Ptujem nastavljena je u 2010.godini prijemom kod župana dr.Štefana Čelana i voditelja oddelka Ivana Vidoviča te sudjelovanjem na 50. Kurentovanju (Dječjem karnevalu u Ptuju) gdje je sudjelovalo 56 skupina iz cijele Republike Slovenije i kao gosti djeca i odgojiteljice iz vrtića “Mrav” Mačkovec sa temom nastupa “Obilježeni pješački prijelaz-Zebra”.

Ptuj – Kurentovanje 50. godišnjica – prijam kod župana dr.Čelana

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kurentovanje

Prezentacija Maribor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comments are closed